onsdag 8. desember 2010

STØTTE-ERKLÆRING TIL WIKILEAKS

I en radikalt ny medietid må myndighetene være gjennomsiktige. At Assange og hans organisasjon WIKILEAKS i disse dager utsettes for en svertekampanje virker sannsynlig. Det bør i følge undertegnede i norsk offentlighet debatteres om WIKILEAKS grunnlegger Assange skal få politisk asyl i Norge.


PEDLEAKS støtter enhver avis og enkeltpersons rett til å trykke den informasjon han eller hun får tak i så lenge kildene beskyttes.

PEDLEAKS støtter også grunnleggeren av WIKILEAKS Julian Assange og hans rett til å få bevist sin uskyld for en svensk domstol.

PEDLEAKS mener et hvert angrep på trykkefriheten er et angrep på ytringsfriheten. Dette kan ikke tolereres.

At internasjonale myndigheter angriper frie medier på den måten de har gjort mot WIKILEAKS grunnleggeren er helt uholdbart. Det bør derfor legges frem bevis fra svenske myndigheters side om bakgrunnen for anklagene mot Assange. Om slik informasjon ikke kan fremlegges bør Assange frigis med øyeblikkelig virkning.

Dette er ikke bare en diskusjon om de siste ukers lekkasjer av diplomatisk korrespondanse. Dette er en diskusjon om pressens frihet til å trykke det de ønsker, uavhengig av myndigheter, storkapital og andre interesser.

PEDLEAKS er for et gjennomsiktig samfunn der myndighetene kan gås i sømmene av forskere så vel som mannen i gata. Uten dette blir et deliberativt demokrati umuligjort. I stedet får vi et totalitært samfunn som gir inntrykk av å være et demokrati - men som i virkeligheten er blitt et ytringstyranni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar